Veknis almapuding hozzávalók:
5-6 alma
2 vekni
3 pohár tej
3 tojás
50 g mazsola vagy meggy a lekvárból
1/2 pohár cukor
100 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
só
vaj és zsemlemorzsa a tepsibe
Veknis almapuding elkészítése:
Hámozd meg az almát, vágd félbe, szedd ki a magjait és a szeleteld ujjnyi vastagságú szeletekre. A vekniket is szeleteld fel hasonlóképpen és forgasd meg a szeleteket vaníliás cukorral, sóval és tejjel kikevert tojásban.
Egy serpenyőt vagy kerek sütőformát vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával és tedd bele a kenyér szeleteket. Erre tegyél egy sor almát, szórd meg egy kevés cukorral és mazsolával vagy meggyel.
Erre egy újabb sor vekni szelet kerül, egy újabb réteg
A veknis almapuding forrón fogyasztható.
0 hozzászólás