Veknis almapuding hozzávalók:

5-6 alma

2 vekni

3 pohár tej

3 tojás

50 g mazsola vagy meggy a lekvárból

1/2 pohár cukor

100 g vaj

1 csomag vaníliás cukor

vaj és zsemlemorzsa a tepsibe

Veknis almapuding elkészítése:

Hámozd meg az almát, vágd félbe, szedd ki a magjait és a szeleteld ujjnyi vastagságú szeletekre. A vekniket is szeleteld fel hasonlóképpen és forgasd meg a szeleteket vaníliás cukorral, sóval és tejjel kikevert tojásban.

Egy serpenyőt vagy kerek sütőformát vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával és tedd bele a kenyér szeleteket. Erre tegyél egy sor almát, szórd meg egy kevés cukorral és mazsolával vagy meggyel.

Erre egy újabb sor vekni szelet kerül, egy újabb réteg alma, majd ismét mazsola és cukor. Az utolsó sor vekni szeletet  kend le vajjal. Öntsd rá a maradék tejes tojást, amiben megpuhultak a vekni szeletek. Tegyél a tetejére vékony vajszeleteket és a sütőben süsd pirosra.

A veknis almapuding forrón fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc