Veronika zöldbablevese hozzávalók:
1 fej hagyma
1 paprika
1 kisebb paradicsom
0.5 kg zöldbab
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 burgonya
1 csomag kapor
1 csomag petrezselyemzöld
1 kávéskanál só
1 húsleveskocka
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés olaj, víz
Veronika zöldbablevese elkészítése:
A bableveshez a zöldbabot felszeleteljük egyforma két centis darabokra, a burgonyát kockára, a répát, a petrezselymet karikára vágjuk.
Kevés olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot, majd néhány percig pároljuk.
Vízzel felengedjük, beletesszük a zöldbabot, a répát, a petrezselymet, a burgonyát és az apróra vágott kaprot, s kis lángon, lassan főzzük.
Főzés közben a zöldbablevest húsleveskockával, ételízesítővel, sóval fűszerezzük.
Mikor megpuhult, a zöldbablevest besűrítjük tejfölös rántással és petrezselemzölddel meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás