Veronika zöldbablevese hozzávalók:

1 fej hagyma

1 paprika

1 kisebb paradicsom

0.5 kg zöldbab

1 sárgarépa

1 petrezselyem

1 burgonya

1 csomag kapor

1 csomag petrezselyemzöld

1 kávéskanál só

1 húsleveskocka

1 kávéskanál ételízesítő

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

kevés olaj, víz

Veronika zöldbablevese elkészítése:

A bableveshez a zöldbabot felszeleteljük egyforma két centis darabokra, a burgonyát kockára, a répát, a petrezselymet karikára vágjuk.

Kevés olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot, majd néhány percig pároljuk.

Vízzel felengedjük, beletesszük a zöldbabot, a répát, a petrezselymet, a burgonyát és az apróra vágott kaprot, s kis lángon, lassan főzzük.

Főzés közben a zöldbablevest húsleveskockával, ételízesítővel, sóval fűszerezzük.

Mikor megpuhult, a zöldbablevest besűrítjük tejfölös rántással és petrezselemzölddel meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc