Vinaigrette mártás hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 darab csemege uborka
0.5 csokor petrezselyemzöld
0.5 , csokor metélőhagyma
1 tárkony ízlés szerint
0.5 db citromlé
1 dl olivaolaj
1 késhegynyi szemes bors
kapribogyó
Vinaigrette mártás elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, akárcsak az uborkát, a petrezselymet, a metélőhagymát, a tárkonylevelet meg a kapribogyót.
A porcukrot a sóval együtt föloldjuk az ecet és a citromlé keverékében. Az olívaolajat beledolgozzuk, megborsozzuk, a fölaprított hozzávalókat beleforgatjuk. 2-3 órán át érleljük, így lesz igazi az íze.
A mártásba fél-fél apró kockára vágott színes (sárga, piros, zöld) paprikát is keverhetünk.
A vinaigrette mártás hideg halakhoz, párolt zöldségekhez illik leginkább, de salátaöntetnek is nagyszerű, például fejes salátára locsolva, roppanósra párolt karfiollal vagy meghámozott, gyufaszálnyi csíkokra metélt csicsókával összeforgatva.
0 hozzászólás