Vinaigrette mártás hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 darab csemege uborka

0.5 csokor petrezselyemzöld

0.5 , csokor metélőhagyma

1 tárkony ízlés szerint

0.5 db citrom

1 dl olivaolaj

1 késhegynyi szemes bors

kapribogyó

Vinaigrette mártás elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, akárcsak az uborkát, a petrezselymet, a metélőhagymát, a tárkonylevelet meg a kapribogyót.

A porcukrot a sóval együtt föloldjuk az ecet és a citromlé keverékében. Az olívaolajat beledolgozzuk, megborsozzuk, a fölaprított hozzávalókat beleforgatjuk. 2-3 órán át érleljük, így lesz igazi az íze.

A mártásba fél-fél apró kockára vágott színes (sárga, piros, zöld) paprikát is keverhetünk.

A vinaigrette mártás hideg halakhoz, párolt zöldségekhez illik leginkább, de salátaöntetnek is nagyszerű, például fejes salátára locsolva, roppanósra párolt karfiollal vagy meghámozott, gyufaszálnyi csíkokra metélt csicsókával összeforgatva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc