Vindaloo sertés hozzávalók:

sertéshús (szalonásabb rész)

2-3 nagy hagyma

csípős paprika

gyömbér

fokhagyma

kurkuma

Fűszerek a páchoz

csípős paprika

szemes bors

köménymag

koriándermag

darab fahéj

5 szegfűszeg

1 darab gyömbér

néhány gerezd fokhagyma

kurkuma

barna cukor

mustár szemek

görögszéna

Vindaloo sertés elkészítése:

A fűszereket ledaráljuk, kivéve a gyömbért és a fokhagymát. Az a jó ha van gyömbéres fokhagymás krémünk. A fűszerekhez adjunk még 1-2 evőkanál almaecetet. Ezekkel bekenjük a hús darabokat. Pácoljuk minimun 2-3 órát. Teszünk olajat és hagymát egy wok szerű edénybe, elkezdjük párolni, beletesszük a csípőst, a gyömbért és a fokhagymát is. Rádobjuk a húst is úgy ahogy van. Összekeverjük jós és alacsonyra álítjuk a tüzet. Felöntjük egy pohár borral és kb. egy órát kell kicsit tűzön hagyni.

Rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk és indiai savanyúságokkal.

A vindaloo sertés receptet Peruzele ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc