Vindaloo sertés hozzávalók:
sertéshús (szalonásabb rész)
2-3 nagy hagyma
csípős paprika
gyömbér
fokhagyma
kurkuma
Fűszerek a páchoz
csípős paprika
szemes bors
köménymag
koriándermag
darab fahéj
5 szegfűszeg
1 darab gyömbér
néhány gerezd fokhagyma
kurkuma
barna cukor
mustár szemek
görögszéna
Vindaloo sertés elkészítése:
A fűszereket ledaráljuk, kivéve a gyömbért és a fokhagymát. Az a jó ha van gyömbéres fokhagymás krémünk. A fűszerekhez adjunk még 1-2 evőkanál almaecetet. Ezekkel bekenjük a hús darabokat. Pácoljuk minimun 2-3 órát. Teszünk olajat és hagymát egy wok szerű edénybe, elkezdjük párolni, beletesszük a csípőst, a gyömbért és a fokhagymát is. Rádobjuk a húst is úgy ahogy van. Összekeverjük jós és alacsonyra álítjuk a tüzet. Felöntjük egy pohár borral és kb. egy órát kell kicsit tűzön hagyni.
Rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk és indiai savanyúságokkal.
A vindaloo sertés receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás