Vörös pirított sertéjmáj hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
0,5 dl étolaj
10 dkg kristálycukor
2 dkg paraicsompüré
2 dkg (kis fej) vöröshagyma
2 dkg só
1 g őrőlt bors
1 g majoránna
1 dl száraz vörösbor
Vörös pirított sertéjmáj elkészítése:
A sertésmájat kisujjnyi csíkokra vágjuk, őrőlt borssal és majoránnával ízesítjük.
Az étolajban megpirítjuk a cukrot, rátesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma is megpirult, rátesszük a paradicsompürét, gyorsan elkeverjük, és ezen pirítjuk a májcsíkokat.
Amikor a máj átsült, sózzuk , felöntjük a vörösborral. Egyszer fölforraljuk.
Forrón tálaljuk. Köretként sült burgonya, burgonyakrokett vagy párolt rizs illik hozzá.
0 hozzászólás