Vörös pirított sertéjmáj hozzávalók:

80 dkg sertésmáj

0,5 dl étolaj

10 dkg kristálycukor

2 dkg paraicsompüré

2 dkg (kis fej) vöröshagyma

2 dkg só

1 g őrőlt bors

1 g majoránna

1 dl száraz vörösbor

Vörös pirított sertéjmáj elkészítése:

A sertésmájat kisujjnyi csíkokra vágjuk, őrőlt borssal és majoránnával ízesítjük.

Az étolajban megpirítjuk a cukrot, rátesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma is megpirult, rátesszük a paradicsompürét, gyorsan elkeverjük, és ezen pirítjuk a májcsíkokat.

Amikor a máj átsült, sózzuk , felöntjük a vörösborral. Egyszer fölforraljuk.

Forrón tálaljuk. Köretként sült burgonya, burgonyakrokett vagy párolt rizs illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc