Vörösboros hagymás tojás hozzávalók:
olívaolaj
személyenként 1 nagy fej hagyma
kb. 1/2 l száraz vagy félszáraz vörösbor
1 konzerv sűrített paradicsom
provanszi fűszerkeverék
csipetnyi cukor
só
fehérbors
személyenként 1-2 tojás
más zöldségek
Vörösboros hagymás tojás elkészítése:
A szeletelt hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi borral öntjük fel, hogy a hagymát éppen csak ellepje. Ha a bort elfővi, pótoljuk.
Amikor a hagyma már megpuhult, kanál segítségével kis mélyedéseket készítünk, és ebbe ütjük a tojásokat. Fedővel lefedve még 5 percig főzzük. Friss franciakenyérrel kínáljuk. (lehet más zöldségeket is beledobni)
0 hozzászólás