Vörösboros hagymás tojás hozzávalók:

olívaolaj

személyenként 1 nagy fej hagyma

kb. 1/2 l száraz vagy félszáraz vörösbor

1 konzerv sűrített paradicsom

provanszi fűszerkeverék

csipetnyi cukor

fehérbors

személyenként 1-2 tojás

más zöldségek

Vörösboros hagymás tojás elkészítése:

A szeletelt hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi borral öntjük fel, hogy a hagymát éppen csak ellepje. Ha a bort elfővi, pótoljuk.

Amikor a hagyma már megpuhult, kanál segítségével kis mélyedéseket készítünk, és ebbe ütjük a tojásokat. Fedővel lefedve még 5 percig főzzük. Friss franciakenyérrel kínáljuk. (lehet más zöldségeket is beledobni)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc