Vörösboros marhapörkölt hozzávalók:

500 g marhacomb

2 nagy hagyma

2 piros paprika

édes vagy csípős paprika (izlés szerint)

só, bors

300 ml zöldség vagy marhahús leves

100 ml száraz vörösbor

Vörösboros marhapörkölt elkészítése:

A húst kis kockára vágjuk majd egy konyharuhával megszárítjuk.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd hozzáadjuk a húst és egy kicsit megsütjük.

Amikor minden oldala megpirult, kivesszük, és egy külön tálba tesszük.

Az apróra vágott hagymát és paprikát ugyanabba a serpenyőbe tesszük amiben a marhahúst sütöttük meg.

Megfűszerezzük és hozzáadjuk a vörösbort.

Miután felforrt hozzáadjuk a zöldséglevest vagy a marhahúslevest.

Hagyjuk forrni 2 órát, amíg a hús megpuhul.

A marhapörköltet rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc