Vörösborszósszal töltött gombafejek hozzávalók:

6 személyre

1 fej vöröshagyma

3 kanál olaj

200 g csirkemáj

só, bors

majoránna

1 kanál liszt

egy kanál konyak

1 tojás

24 gomba

Bunda

150 g liszt

3 tojás

200 g zsemlemorzsa

Sütéshez:

olaj

Szósz

petrezselyemgyökér

zeller

1 fej hagyma

2 kanál olaj

egy kanál sűrített paradicsom

2 kanál liszt

1 dl húsleves lé

2 dl vörösbor

1 kanál ribizli dzsem

kakukkfű

szemes bors

szegfűbors

Köret

rizs

Vörösborszósszal töltött gombafejek elkészítése:

Párold meg olajon a felaprított hagymát. Add hozzá a megmosott, szalvétával áttörölt, feladatbolt májat. Sózd, borsozd ízlés szerint, ízesítsd majoránnával és párold tovább. Hintsd meg (1 kanál) liszttel és öntsd rá a forró tejet és a konyakot.

Lassú tűzön főzd addig, amíg a massza leválik a serpenyő oldaláról. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, üsd bele a tojást, majd törd át az egészet szitán, vagy turmixgéppel. A megtakarított és megmosott gombafejeket töltsd meg ezzel a töltelékkel és borítsd őket kettesével össze. Forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd süsd meg őket forró olajon.

Készítsd el a szószt. Forró olajon párold meg a zöldfűszereket és a felaprított hagymát. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a lisztet, a húslevest (készítheted kockából is) és a bort. Ízesítsd a dzsemmel, őrölt kakukkfűvel, sóval, borssal, szegfűborssal és főzd addig, amíg tejföl sűrűségű lesz. Ezután törd át szitán.

Egy kerek tányér közepére szedd ki a kirántott töltött gombafejeket, tedd körbe rizzsel, a szószt pedig külön tálban szervírozd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc