Vöröshagymás, koktélparadicsomos és magvas fougasse (provence-i kenyér) hozzávalók:

Kenyér tészta

50 dkg fehér liszt

1 kocka száraz élesztő

1 kisebb csapott kanál só

1 kiskanál cukor

3 dl langyos víz

2 kanál oliva olaj

fűszerpor (bazsalikom, koriander, kakukkfű, majoránna)

1 tojás a kenéshez

1 csipet durvasó

Töltelék

2 vöröshagyma vékony szeletekre vágva

1 kanál oliva olaj

5 dkg napraforgómag

10 koktélparadicsom

pár szál rozmaring (nekem nem volt és pár szál zöld kaprot tettem hozzá)

Vöröshagymás, koktélparadicsomos és magvas fougasse (provence-i kenyér) elkészítése:

A liszttel, sós langyos vízzel, élesztővel, cukorral és az oliva olajjal egy nyúlós tésztát gyúrunk, amit aztán lefedünk egy konyharuhával és kb. 40-50 percre meleg helyre tesszük kelni.

Időközben a szeletekre vágott hagymát kicsit megdíszteljük az oliva olajban, rászórjuk a fűszerport, 1 csipet sót és az apróra vágott kaprot, majd hűlni hagyjuk.

A megkelt tészta masszát téglalap alakúra húzzuk ki és olajozott tálcába helyezzük, az átmérőjén bevágunk egy vonalat, majd ennek a két oldalán metszéseket ejtünk, mint egy levél erezete.

Az erezet mentén kicsit széthúzzuk a tésztát és az így létrejött lyukacskákba belehelyezzük a dísztelt vöröshagymát, majd minden lyukacskára egy – egy koktélparadicsomot rakunk és sütőbe tesszük, amíg kicsit megpirul.

Ezután kivesszük, megkenjük a tésztát a tojással, megszórjuk a durvasóval, majd a napraforgómaggal és visszatesszük sülni.

Miután a kenyérke megsült, kifordítjuk a tepsiből és egy pamut konyharuhába csavarjuk, hogy puha maradjon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc