Wakame (tengeri alga) saláta hozzávalók:

4 személyre

1 db paradicsom

10 dkg surimi (rákhús imitáció)

5 dkg wakame (szárított tengeri alga)

10 dkg tartármártás

Wakame (tengeri alga) saláta elkészítése:

A saláta elkészítéséhez szeljük fel 2×2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.

Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.

Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.

Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só).

Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.

Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a tartármártást és alaposan keverjük összea.

 

Lehetőség szerint a wakame salátához házi készítésű majonézt használjunk.

A surimi és paradicsom mennyisége ízlés szerint növelhető.

Az algalap áztatóvizébe csepegtethető citromlé, kissé enyhíti az illatát.

 

A saláta receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc