Zabpehely keksz ánizzsal hozzávalók:

15 dkg zabpehely (aprószemű)

2,5 dkg teljeskiörlésű liszt (tönköly, búza)

5 dkg vaj

1 tojás

1 tk. sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor (ha valaki édesen szereti, akkor 5-10 dkg cukrot tehet hozzá)

1 mkk. őrölt fahéj

1 tk. ánizs (tört)

1 mk. őrölt gyömbér (ennek kevésbé intenzív az íze)

1 ek. szemámmag

Zabpehely keksz ánizzsal elkészítése:

A zabpelyhet, ha túl darabos, akkor kicsit ledarálhatjuk. A tojást, a vajat, a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel és sütőporral elkevert zabpelyhet, és a fűszereket. Jól összedogozzuk. 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 20-30 perce a mélyhűtőbe tesszük. (Ha később sütnénk belőle, elég 2-3 órára betenni a hűtőbe.)

Sütéshez 1 cm-es szeleteket vágunk és kb. 0,5 cm-esre kilapítjuk a kezünkkel. Sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük és 180-200 C°-ra előmlegített sütőbe helyezzük 6-8 percre. Rácsra kiszedve hagyjuk meghülni és finom ropogósan tálalhatjuk is a teánkhoz (amibe, a még jobb hangulatért tehetünk bele egy kis rumot).

A Zabpehely keksz ánizzsal receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

10-12 db

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc