Zabpelyhes húsgombóc hozzávalók:

3-4 személyre

40 dkg sertéshús

10 dkg zabpehely

1 tojás

1 nagy fej vöröshagyma

tej

petrezselyem

őrölt bors

majoranna

Zabpelyhes húsgombóc elkészítése:

A sertéshúst daráld le. A zabpelyhet áztasd be tejbe néhány percre, majd nyomkodd ki. A vöröshagymát reszeld le, a petrezselymet vágd apróra.

A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojással, a hagymával, a petrezselyemmel, a majorannával és adj hozzá sót is, borsot is.

A masszát pihentesd 15-30 percet, majd nedves kézzel formázz belőle kis gombócokat, s azokat forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd meg.

Érdemes különféle mártásokkal társítva is kipróbálni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc