Zabpelyhes húsgombóc hozzávalók:
3-4 személyre
40 dkg sertéshús
10 dkg zabpehely
1 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
tej
petrezselyem
őrölt bors
majoranna
só
Zabpelyhes húsgombóc elkészítése:
A sertéshúst daráld le. A zabpelyhet áztasd be tejbe néhány percre, majd nyomkodd ki. A vöröshagymát reszeld le, a petrezselymet vágd apróra.
A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojással, a hagymával, a petrezselyemmel, a majorannával és adj hozzá sót is, borsot is.
A masszát pihentesd 15-30 percet, majd nedves kézzel formázz belőle kis gombócokat, s azokat forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd meg.
Érdemes különféle mártásokkal társítva is kipróbálni.
0 hozzászólás