Zabpelyhes keksz hozzávalók:
125 g zabpehely
125 g liszt
65 g vaj
100 g cukor
1 tojás
1 evőkanál tej vagy joghurt
1 tasak vaníliás cukor
Zabpelyhes keksz elkészítése:
A vajat habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Fél óráig kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a zabpelyhet, melyet előzőleg háromszor átdaráltunk a diódarálón és hozzákevertük a lisztet.
Hozzákeverjük a tejet, vagy a joghurtot, hogy összeálljon a tészta.
Jól összegyúrjuk, majd vékony lappá nyújtjuk. Különböző formákra szaggatjuk, majd kilisztezett tepsibe tesszük.
A kekszek tetejét megkenjük tejjel, vagy felvert tojással és közepes lángon megsütjük. Miután elkészült, két napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.
Tea mellé kínáljuk magában, vagy befőttel, vaníliakrémmel, esetleg édes gyümölcshabbal.
0 hozzászólás