Zabpelyhes keksz hozzávalók:

125 g zabpehely

125 g liszt

65 g vaj

100 g cukor

1 tojás

1 evőkanál tej vagy joghurt

1 tasak vaníliás cukor

Zabpelyhes keksz elkészítése:

A vajat habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Fél óráig kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a zabpelyhet, melyet előzőleg háromszor átdaráltunk a diódarálón és hozzákevertük a lisztet.

Hozzákeverjük a tejet, vagy a joghurtot, hogy összeálljon a tészta.

Jól összegyúrjuk, majd vékony lappá nyújtjuk. Különböző formákra szaggatjuk, majd kilisztezett tepsibe tesszük.

A kekszek tetejét megkenjük tejjel, vagy felvert tojással és közepes lángon megsütjük. Miután elkészült, két napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.

Tea mellé kínáljuk magában, vagy befőttel, vaníliakrémmel, esetleg édes gyümölcshabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc