Zakuszka főzőtökkel hozzávalók:

3,8 kg főzőtök

40 dkg paradicsompaprika

60 dkg hagyma

1,5 kg paradicsom

100 ml olaj

só, bors, cukor

petrezselyemzöld

zeller levél

Zakuszka főzőtökkel elkészítése:

Két főzőtököt kockákra vágsz, lesózod egy tálban. A többit lereszeled a nagy reszelőn, azt is lesózod, és állni hagyod, amíg  a többi hozzávalót elkészíted.

Az apróra vágott hagymát odateszed dinsztelni az olajban, 5 perc múlva a hozzáadod a paradicsompaprikát, 15 perc múlva az áttört paradicsomot.

További 15 perc főzés után beleteszed a tököt is, a kiengedett levével együtt.

Állandó kavarás mellett felfőzöd, majd a a felfőzéstől számítva 50 percig lassú tűznél főzöd. A fővéstől számítva 40 perc múlva belerakod a petrezselyem és zeller levelet, a cukrot és a borsot, és még 10 percig főni hagyod.

5 darab aszpirint apróra törsz, egy csészében feloldod egy kevés zakuszka lével és azt is hozzáadod a masszához.

Befőttes üvegekbe rakod, rácsavarod a tetejüket, és a hideg sütőbe teszed őket.

Akkor elindítod a sütőt, de csak kis lángon. Körülbelül 20 percig benn tartod, ami alatt kezdenek is főni.

Kikapcsolod a sütőt, a zakuszkákat benn hagyod kihűlni, másnap kiszeded és elteszed a kamrába.

Friss házikenyérrel ajánlom fogyasztani.

A zakuszka receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc