Zelleres fasírt tárkonyos paradicsomszósszal hozzávalók:
500 g darálthús
2 fej hagyma
2 burgonya
2 sárgarépa
1 zeller
só
őrolt bors
2 tojás
apróra vágott zöldfűszerek
1 csésze paradicsomszósz
3 evőkanál liszt
olaj
2 csokor tárkony
Zelleres fasírt tárkonyos paradicsomszósszal elkészítése:
Keverd össze a húst egy mély tálban a két apróra vágott hagymával és a lereszelt zöldségekkel. Add a keverékhez a felaprított zöldfűszereket, keverd össze, majd add hozzá a két tojást és egy teáskanál paradicsomszószt.
Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd formázz megfelelő méretű fasírtokat, forgasd meg lisztben vagy zsemlemorzsában és süsd forró olajban, amíg mindkét oldaluk megpirul.
Öntsd egy zománcozott fazékba a paradicsomszószt, add hozzá az apróra vágott tárkonyt, egy kiskanál cukrot és sót, majd tedd fel az egészet főni.
Ha az ízek összeértek, kész van a szósz.
Együtt is tálalhatod a paradicsomszószt a fasírttal, de külön is felszolgálhatod egy kis tálkában.
0 hozzászólás