Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu hozzávalók:
40 dkg pecsenye libamáj
4 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma- Só, őrölt fekete bors
1 kiskanál fölaprított friss zsálya
1 közepes alma
5 dkg Golden Food zölddió
A töltéshez:
1 csomag réteslap (készen kapható)
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu elkészítése:
1. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt.
2. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük.
3. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívűl is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük.
4. Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük.
0 hozzászólás