Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu hozzávalók:

40 dkg pecsenye libamáj

4 evőkanál olaj

1 kisebb vöröshagyma- Só, őrölt fekete bors

1 kiskanál fölaprított friss zsálya

1 közepes alma

5 dkg Golden Food zölddió

 

A töltéshez:

1 csomag réteslap (készen kapható)

2 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu elkészítése:

1. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt.

2. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük.

3. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívűl is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük.

4. Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc