Zöld diós pecsenye libamájkrémmel töltött hasé hozzávalók:

40 dkg pecsenye libamáj

4 evőkanál olaj

1 kisebb vöröshagyma

só, őrölt fekete bors

1 dl főző tejszín

1 kiskanál fölaprított friss zsálya

1 tojás

5 dkg Golden Food zölddió

2-3 szem aszalt szilva

1 doboz készen kapható leveles vajas tészta

1 tojássárgája

Zöld diós pecsenye libamájkrémmel töltött hasé elkészítése:

1. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve készre sütjük. Kissé kihűtjük, a tejszínt hozzáadjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tojást és a zsályát belekeverjük, majd a kis kockákra vágott zölddiót és az aszalt szilvát is hozzáadjuk.

2. A tésztát enyhén lisztezett asztalra terítjük, majd egy 5 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kb. 20 kerek lapocskát szúrunk ki. Ebből 10 darabot sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk. A maradék kerek lapok közepét egy 4 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A sütőpapíron lévő lapocskákat, felvert tojássárgájával megkenjük, a kiszúrt üres közepű korongokat egyenként ráfektetjük, majd ezt is megkenjük tojássárgájával. Az így elkészített tészta kosárkákat a libamájkrémmel megtöltjük, majd előmelegítet sütőben, 190°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc