Zöld paradicsom lekvár hozzávalók:
200 ml víz
500 g cukor
50 db apró zöld paradicsom
3-4 kanál citromlé
pár csepp vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor
Zöld paradicsom lekvár elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk és lefejezzük őket (a száránál lévő részt levágjuk). Kikapajuk a magvaikat. Leforrázuk őket háromszor 4-5 percig. Kiszedjük és jól lecsorgatjuk őket. Főni tesszük a vizet, a cukrot és a citromlevet, amig kapunk egy homogén szirupot. Hozzáadjuk a paradicsomokat és tovább főzzük alacsony tűzön, 25-30 percig (közben néha el lehet tüntetni a habot). A végefele hozzáadjuka vanília aromát is. Forrón öntjük beffőtes üvegekbe. A lekvárnak adhatunk egy különleges ízt, ha a paradicsomokat megtöltjük dióbéllel, citromhéjjal vagy narancshéjjal.
A zöld paradicsom lekvár receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás