Zöld teás szuflé hozzávalók:
350 ml szójatej
20 g fruktóz, vagy 30 g cukor
5 g növényi zselatin
só
egy csapott evőkanál zöldtea-por
1 kiskanál keményítő
1 evőkanál víz
Öntet
fél kiskanál zöldtea-por
15 g fruktóz, vagy 20 g cukor
1 kiskanál keményítő
50 ml víz
Zöld teás szuflé elkészítése:
A felfújtakat nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni: a csokis, mentás, epres és tejszínes változattól a zöld teásig, melyet alább ismertetünk. Elkészítését a szójatej, fruktóz és és zselatin összekeverésével kezdjük. Késhegynyi sót adunk hozzá, majd közepes tűzön főni tesszük, folyamatosan kevergetve.
Mielőtt főni kezd, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt. Visszatesszük, kis lángon 2-3 percig főzzük, és kavargatjuk.
Miután levettük a tűzről, elveszünk a keverékből néhány kanállal és elkeverjük vele a zöldtea-port. Ezután visszatesszük a keverék többi részéhez és simára keverjük az egészet, és formékba öntjük. Miután lehűlt, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet: A vizen kívül minden összetevőt összekeverünk. A vizet a legvégén adjuk hozzá, fokozatosan. Közepes lángon addig főzzük, amíg kissé megsűrűsödik. Ezután lehűtjük.
0 hozzászólás