Zöld teás szuflé hozzávalók:

350 ml szójatej

20 g fruktóz, vagy 30 g cukor

5 g növényi zselatin

egy csapott evőkanál zöldtea-por

1 kiskanál keményítő

1 evőkanál víz

Öntet

fél kiskanál zöldtea-por

15 g fruktóz, vagy 20 g cukor

1 kiskanál keményítő

50 ml víz

Zöld teás szuflé elkészítése:

A felfújtakat nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni: a csokis, mentás, epres és tejszínes változattól a zöld teásig, melyet alább ismertetünk. Elkészítését a szójatej, fruktóz és és zselatin összekeverésével kezdjük. Késhegynyi sót adunk hozzá, majd közepes tűzön főni tesszük, folyamatosan kevergetve.

Mielőtt főni kezd, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt. Visszatesszük, kis lángon   2-3 percig főzzük, és kavargatjuk.

Miután levettük a tűzről, elveszünk a keverékből néhány kanállal és elkeverjük vele a zöldtea-port. Ezután visszatesszük a keverék többi részéhez és simára keverjük az egészet, és formékba öntjük. Miután lehűlt, hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Öntet: A vizen kívül minden összetevőt összekeverünk. A vizet a legvégén adjuk hozzá, fokozatosan. Közepes lángon addig főzzük, amíg kissé megsűrűsödik. Ezután lehűtjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc