Zöldbabfőzelék hozzávalók:

2 kg zöldbab

10 dkg zsír

15 dkg liszt

5 dkg vöröshagyma

1 csomó petrezselyemzöld

3 dkg só

0,5 dkg fűszerpaprika

0,2 dl ecet (10%-os)

3 dkg cukor

30 dkg tejföl

3 l csontlé

Csontlé

50 dkg sertéscsont

30 dkg sárgarépa

25 dkg petrezselyemgyökér

10 dkg zellergumó

javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l

Zöldbabfőzelék elkészítése:

A friss zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kissé ferde, 2 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A fokhagymát sóval pépesre dörzsöljük. A petrezselyemzöldet alapos mosás után finomra vágjuk.

A zöldbabot csontlében vagy vízben puhára főzzük.

Zsemleszínű rántást készítünk, melyben megpároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, végül a fűszerpaprikát. Hideg vízzel felengedjük, habverővel simára keverjük.

A főzelékhez adjuk a rántást, jól elkeverjük, és felforraljuk. Tejfölözzük, újra leforraljuk.

Sózzuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük. Újból jól kiforraljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc