Zöldbabfőzelék sertés szelettel hozzávalók:

30 dkg zöldbab

1 babérlevél

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

fél csokor petrezselyem

5 evőkanál olaj

5 dkg liszt

1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika

1 dl tejföl

1-2 evőkanál ecet

1 teáskanál cukor

Zöldbabfőzelék sertés szelettel elkészítése:

A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.

A zöldbabfőzeléket ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük.

Natúr sertésszelet illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc