Zöldbableves hozzávalók:
4-5 személyre:
60 dkg zöldbab
4 dkg zsír
6 dkg liszt
1 kicsi fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb csokor petrezselyem
1-2 evőkanálnyi ecet
pirospaprika
só
1,5 l csontleves (vagy víz)
Zöldbableves elkészítése:
A zöldbableveshez tisztítsuk meg a zöldbabot, s vágjuk kb. 2 centis darabokra, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzzük puhára.
Közben a zsírral és a liszttel készítünk zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverjük bele a finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást öntsük fel kevés hideg vízzel és keverjük simára, végül adjuk a leveshez.
Jól forraljuk össze, ízesítsük sóval és ecettel, majd keverjük hozzá a (bableves óvatos hozzáadásával előbb átmelegített) tejfölt.
0 hozzászólás