Zöldbableves hozzávalók:

4-5 személyre:

60 dkg zöldbab

4 dkg zsír

6 dkg liszt

1 kicsi fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejföl

1 kisebb csokor petrezselyem

1-2 evőkanálnyi ecet

pirospaprika

1,5 l csontleves (vagy víz)

Zöldbableves elkészítése:

A zöldbableveshez tisztítsuk meg a zöldbabot, s vágjuk kb. 2 centis darabokra, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) főzzük puhára.

Közben a zsírral és a liszttel készítünk zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverjük bele a finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást öntsük fel kevés hideg vízzel és keverjük simára, végül adjuk a leveshez.

Jól forraljuk össze, ízesítsük sóval és ecettel, majd keverjük hozzá a (bableves óvatos hozzáadásával előbb átmelegített) tejfölt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc