Zöldbabos egytál hozzávalók:
1 kg zöldbab
2 hagyma
3 paradicsom
3 paprika
paradicsomlé
olaj
1 köteg kapor
1 köteg petrezselyem
1 evőkanál liszt
só
bors
Zöldbabos egytál elkészítése:
Megtakarítjuk a babot, felvágjuk a paradicsomot, paprikát, felaprítjuk a zöldfűszereket. Serpenyőbe párolunk kis hagymát, ha tükrös, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot. Adunk hozzá egy kanál lisztet is. Várjuk hogy minden megpuhúljon. A babot külön tesszük egy agyagedénybe. Ráborítjuk a keveréket, sózzuk és felöntjük paradicsomlével, épp hogy elepje, lefedem és sütőbe teszem. 30 perc után hozzáadjuk a zöldfűszereket is, még 30 percre visszatesszük és kész a finom egytálétel.
Puliszkával tálaljuk.
A zöldbabos egytál receptet nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás