Zöldborsó krémleves hozzávalók:

30 dkg zöldborsó

ízlés sz. ételízesítő (Vegeta)

3 dl tej

3 dkg vaj

1 evőkanál liszt (finom)

1 mokkás k. cukor

1 dl tejszín

1 db tojás sárgája

Zöldborsó krémleves elkészítése:

A zöldborsót vegetás vízben megfőzzük.

A vajból, lisztből rántást készítünk, tejjel fölengedjük, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik.

A borsót áttörjük a levével együtt, és a tejes mártásba keverjük.

Felforraljuk, cukorral ízesítjük, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.

A tejszint a tojássárgákkal simára keverjük, és a forró leveshez adjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc