Zöldborsófőzelék hozzávalók:
2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött)
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
Zöldborsófőzelék elkészítése:
A zöldborsófőzelékhez a borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.
Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg.
Lassú forralással besűrítjük.
Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.
0 hozzászólás