Zöldborsófőzelék hozzávalók:

2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött)

1 csokor petrezselyem

1 evőkanál cukor

3 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

Zöldborsófőzelék elkészítése:

A zöldborsófőzelékhez a borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.

Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg.

Lassú forralással besűrítjük.

Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc