Zöldborsós csirkeragu hozzávalók:
50 dkg csirkemell
90 dkg zsenge zöldborsó
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
3 kis szál sárgarépa
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál kukoricakeményítő
őrölt fehérbors
só
Zöldborsós csirkeragu elkészítése:
A kukoricakeményítőt 1-2 evőkanál vízzel simára keverjük.
A húst vékony csíkokra vágjuk, forró olajon pirosra sütjük és kiszedjük.
A megmaradt olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a gyömbért, beletesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve pároljuk.
Hozzátesszük a húst, ráöntjük a kukoricakeményítot és készre főzzük.
Aki szereti, szórja meg a húsos egytélételt késhegynyi chiliporral, még finomabb.
0 hozzászólás