Zöldborsós csirkeragu hozzávalók:

50 dkg csirkemell

90 dkg zsenge zöldborsó

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

3 kis szál sárgarépa

1 mokkáskanál gyömbérpor

1 evőkanál kukoricakeményítő

őrölt fehérbors

Zöldborsós csirkeragu elkészítése:

A kukoricakeményítőt 1-2 evőkanál vízzel simára keverjük.

A húst vékony csíkokra vágjuk, forró olajon pirosra sütjük és kiszedjük.

A megmaradt olajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a gyömbért, beletesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve pároljuk.

Hozzátesszük a húst, ráöntjük a kukoricakeményítot és készre főzzük.

Aki szereti, szórja meg a húsos egytélételt késhegynyi chiliporral, még finomabb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc