Zöldfűszerekkel és sóstúróval töltött gombafejek hozzávalók:
12 nagyobb gomba
200 g sós juhtúró
1 egy kanál köménymag
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
1 csokor hagyma
2-3 kanál olaj
só, bors
Zöldfűszerekkel és sóstúróval töltött gombafejek elkészítése:
Takarítsd meg a gombákat, mosd meg, csurgasd le és vágd le a szárait.
Aprítsd fel a gombaszárakat és párold meg a felaprított hagymával.
10-12 perc múlva add hozzá az őrölt köménymagot és az apróra vágott petrezselymet. Hagyd még 4-5 percet párolódni, reszeld bele a sóstúrót, keverd jól össze és hagyd még pár percet a tűzön.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd töltsd meg ezzel a masszával a gombafejeket.
Rakd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 20-25 percet megfelelő tűzön előmelegített sütőben.
Tálaláskor locsold meg a töltött gombákat egy kevés olívaolajjal és készíts hozzá pirítóst esetleg paradicsomsalátát.
0 hozzászólás