Zöldfűszeres gomba hozzávalók:

1/4 kg gomba

1 kiskanál liszt

1 pohár bor

2 kanál vaj

só, őrölt bors

apróra vágott zöldfűszerek

Zöldfűszeres gomba elkészítése:

A gombákat hideg vízben alaposan megmossuk, a szárukkal együtt felaprózzuk, és egy zománcozott edényben fél órán át lefedve pirítjuk a vajban, közben folyamatosan egy-egy kis vizet töltünk hozzá, hogy a gomba ne égjen oda.

Hozzáadjuk a bort, megsózzuk, majd egy negyedórára ismét főni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk a lisztet és az apróra vágott zöldfűszereket (gombához leginkább kapor javasolt).

Újabb negyed órára, fedő nélkül főzzük, majd hozzáadjuk a borsot és levesszük a tűzről.

Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc