Zöldfűszeres gomba hozzávalók:
1/4 kg gomba
1 kiskanál liszt
1 pohár bor
2 kanál vaj
só, őrölt bors
apróra vágott zöldfűszerek
Zöldfűszeres gomba elkészítése:
A gombákat hideg vízben alaposan megmossuk, a szárukkal együtt felaprózzuk, és egy zománcozott edényben fél órán át lefedve pirítjuk a vajban, közben folyamatosan egy-egy kis vizet töltünk hozzá, hogy a gomba ne égjen oda.
Hozzáadjuk a bort, megsózzuk, majd egy negyedórára ismét főni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a lisztet és az apróra vágott zöldfűszereket (gombához leginkább kapor javasolt).
Újabb negyed órára, fedő nélkül főzzük, majd hozzáadjuk a borsot és levesszük a tűzről.
Melegen tálaljuk.
0 hozzászólás