Zöldfűszeres gomba puliszkával hozzávalók:

800 g gomba

50 ml olaj

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor zöld kapor

2-3 szál tárkony

1-2 szál rozmaring

1 kötés zöldhagyma

200 g cseresznyeparadicsom

400 g kukoricaliszt

bors

Zöldfűszeres gomba puliszkával elkészítése:

A kukoricalisztből, 1 l vízből ízlés szerint sózva puliszkát főzünk. Amikor kissé kihűlt, vágjuk fel kb 1 centi vastag szeletekre.

A gombát megmossuk, jól meghámozzuk és lecsöpögtetjük, majd 1 centis darabokba vágjuk. A gombadarabokat olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, hagymát és a zöldfűszert.

Ezután fedjük le a serpenyőt és kis tűzön 3-4 percig sülni hagyjuk. Végül izesitsük sóval és borssal. A felszeletelt puliszkát egy olajjal kikent edénybe tesszük, a tetejére pedig rátesszük a sült gombát, majd a paradicsomokat.

Az edényt 15 percre a sütőbe tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc