Zöldség leves hozzávalók:
olja
1 hagyma
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 burgonya
1 kicsi karalábé
piros paprika
bors
1,2 l víz
só
ételízesítő
2 evőkanál búzadara
Zöldség leves elkészítése:
1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk. 2-2 darab kockára vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, 1 kis fej felkockázott karalábét, 1 darab felaprított burgonyát átforgatunk rajta. Piros paprikával és borssal megszórjuk, majd felengedjük 1,2 liter vízzel és sót hozzáadva puhára főzzük a zöldségeket.
Ételízesítővel fűszerezzük és a végén beleszórunk 2 evőkanál búzadarát. Pár perc alatt készre főzzük, vigyázva, hogy ne lágyuljon el a dara.
0 hozzászólás