Zöldséges burgonya egytál hozzávalók:

2-3 nagyobb fej hagyma

100-150 ml olaj

2-3 nem túl nagy burgonya

0.5 kg paradicsom

1 kg zöldség (sárgarépa, fehérrépa, stb.)

ételízesítő

300 g csíkokra vágott sült paradicsompaprika

petrezselyemzöld

Zöldséges burgonya egytál elkészítése:

Reszeljük le vagy aprítsuk apróra a hagymát, majd pároljuk meg olajban. Tegyünk bele egy kevés vizet is. Pároljuk 10 percig a sült gogos paprikát, majd keverjük bele a savanyúságokat. Fontos, hogy a zöldségeket kockázzuk fel, forrázzuk le, és így öntsük a serpenyőbe a hagymás paradicsompaprikára. Később tegyük bele a négybe vágott burgonyát, az ételízesítőt és a négybe vágott, hámozott paradicsomot. Hagyjuk lassú tűzön párolódni. Néha keverjük meg.

Ha húst is szeretnénk tenni bele, azt főzzük meg külön és a húslét öntsük a zöldségekre, a húst pedig szeleteljük ízlés szerint, majd tegyük a serpenyőbe. Végül ízesítsük kaporral, petrezselyemzölddel stb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc