Zöldséges burgonyagombóc leves hozzávalók:

25 dkg burgonya

10 dkg sárgarépa

6 dkg zeller gyökér

diónyi vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma áttörve

8 dkg liszt

1 db tojás

kevés olaj

1/2 csokor petrezselyemzöldje

1 merőkanál pirosarany

só, bors

Zöldséges burgonyagombóc leves elkészítése:

A megtisztított sárgarépát, zeller gyökeret apró kockákra vágjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk.

A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.

A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a főtt burgonya levével.

Ezután vizet adunk hozzá, és puhára főzzük.

A megfőtt burgonyát forrón áttörjük, kihűtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre főzünk.

Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

Tejfölösen is készíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc