Zöldséges burgonyagombóc leves hozzávalók:
25 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
6 dkg zeller gyökér
diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma áttörve
8 dkg liszt
1 db tojás
kevés olaj
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 merőkanál pirosarany
só, bors
Zöldséges burgonyagombóc leves elkészítése:
A megtisztított sárgarépát, zeller gyökeret apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk.
A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a főtt burgonya levével.
Ezután vizet adunk hozzá, és puhára főzzük.
A megfőtt burgonyát forrón áttörjük, kihűtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre főzünk.
Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.
Tejfölösen is készíthetjük.
0 hozzászólás