Zöldséges-csirkés palacsinta hozzávalók:
18–20 klasszikus palacsinta
egy nagy főtt csirkemell
25–30 g vaj
150 g tejföl
egy zacskó főtt vegyes zöldség
só, bors ízlés szerint
Zöldséges-csirkés palacsinta elkészítése:
A megolvasztott vajat egy serpenyőbe tesszük, tűzhelyen, kis lángon hozzáadjuk a feldarabolt csirkehúst.
Összekeverjük és hozzáadjuk a tejfölt.
Megmossuk a zöldségeszacskót, kivágjuk és mindenestül hozzáadjuk a csirkéhez. Ízesítjük sóval és borssal.
2-3 percig kis lángon főni hagyjuk.
Megtöltjük a palacsintákat egy-egy nagy kanál töltelékkel.
Összehajtjuk balról jobbra, majd feltekerjük és a tálba rakjuk.
15–20 percre sütőbe tesszük.
Hidegen is, melegen is fogyasztható tejföllel, ketchuppal stb.
0 hozzászólás