Zöldséges és húsos krémleves hozzávalók:
1 csirkemell (választható más is)
3 répa
3 közepes hagyma
fél zeller
3 krumpli
pár gerezd fokhagyma
fehérbors
só
kenyérkockák
Zöldséges és húsos krémleves elkészítése:
A megtisztított zöldségeket (kivéve a krumplit) feltesszük főni a csirkemellel és egy kis sóval. Amikor jól megfőttek, leszűrjük róluk a levet.
Jól összemixereljük a zöldségeket, hozzáadjuk a hajában külön megfőtt krumplit és ezt a krémet felhígitjuk leves hozzáadásával, amíg megkapjuk a kívánt sűrűséget.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
A csirkemellet fel lehet használni felkockázva egy salátához is vagy ahogy szeretnéd. A levest el lehet készíteni csak zöldségekből is.
Kenyérkockákkal tálaljuk.
A receptet Iorynov ajánlotta.
0 hozzászólás