Zöldséges és húsos krémleves hozzávalók:

1 csirkemell (választható más is)

3 répa

3 közepes hagyma

fél zeller

3 krumpli

pár gerezd fokhagyma

fehérbors

kenyérkockák

Zöldséges és húsos krémleves elkészítése:

A megtisztított zöldségeket (kivéve a krumplit) feltesszük főni a csirkemellel és egy kis sóval. Amikor jól megfőttek, leszűrjük róluk a levet.

Jól összemixereljük a zöldségeket, hozzáadjuk a hajában külön megfőtt krumplit és ezt a krémet felhígitjuk leves hozzáadásával, amíg megkapjuk a kívánt sűrűséget.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

A csirkemellet fel lehet használni felkockázva egy salátához is vagy ahogy szeretnéd. A levest el lehet készíteni csak zöldségekből is.

Kenyérkockákkal tálaljuk.

A receptet Iorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc