Zöldséges halfilé hozzávalók:
4-5 személyre
60 dkg ton- vagy tőkehalfilé
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg konzervkukorica
4 evőkanál olaj
petrezselyem
lestyán
só
Zöldséges halfilé elkészítése:
A halszeleteket sózd, szórd meg apróra vágott lestyánnal és fektesd egy olajjal kikent tűzálló tál aljába.
A répákat és a zellert vágd vékony szeletekre, majd a borsóval és kukoricával együtt dobd forró olajra, sózd, szórd meg finomra vágott petrezselyemmel és pirítsd 4-5 percen át.
Ezután a zöldséget borítsd a halra, önts alá félujjnyi vizet, s közepesen meleg sütőben lefedve párold, míg minden meg nem puhul.
0 hozzászólás