Zöldséges-húsos palacsinta hozzávalók:
½ l tej
1 csésze liszt
só
1 tojás a palacsintához
100 g hideg sülthús
100 g szalámi
100 g gomba
1 aprított hagyma
1 kanál sűrített paradicsom
1 csésze olaj
1 csésze édesített paradicsom
100 g füstölt oldalas
Zöldséges-húsos palacsinta elkészítése:
Készítsd el a hagyományos palacsinta tésztát tojásból, illetve lisztből, majd süsd meg a palacsintákat, helyezd egy tányérra és készítsd elő a tölteléket.
Daráld le a sülthúst, vágd fel vékony sávokra az oldalast, aprítsd fel a szalámit, majd keverd össze a megpárolt gombával és az apróra vágott hagymával. Sózd és borsozd a keveréket ízlés szerint, majd adj hozzá egy kanál sűrített paradicsomot.
Töltsd meg a palacsintát, tekerd fel és helyezd egy hőálló üveg formába.
Borítsd be az édesített paradicsommal, valamint a gombák párolása után megmaradt olajjal.
Rakd a formát a sütőbe és hagyd sülni fél órát.
Forrón, egyenesen a tepsiből tálald.
0 hozzászólás