Zöldséges, korpaciberés leves pontyból hozzávalók:
1 ponty
2,5 l víz
1 l korpacibere
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 paszternák
3 paradicsom
2 kanál rizs
1 csomó leostyán
só
Zöldséges, korpaciberés leves pontyból elkészítése:
A leveshez takarítsd meg a zöldségeket és a hagymát, aprítsd fel és tedd fel főni hideg sós vízbe. Reszeld le a paradicsomot. Amikor forr, tedd bele a megmosott és kiválogatott rizst. Eközben takarítsd meg a halat, szedd ki a fejétől, a gerincoszlop végén található keserű csontot, mosd meg gyorsan egy kevés vízzel és darabold fel. Amint a zöldségek és a rizs megpuhult, add hozzá a halat és főzd 15 percet. Amikor már majdnem elkészült, öntsd bele a forró korpaciberét és a leostyánt. Korpacibere helyett használhatsz káposztalevet is.
0 hozzászólás