Zöldséges palacsintatorta hozzávalók:

1 maréknyi zöldbab

1 maréknyi zöldborsó

néhány brokkoli

1 kis cukkini

2 db burgonya

1 db sárgarépa

1 evőkanál liszt

1 evőkanál vaj

1 csésze tej

2 db tojás

2 evőkanál reszelt sajt

2 evőkanál tejföl

só ízlés szerint

Palacsinta

2 db tojás

1 csésze liszt

1 csésze tej

1 evőkanál vaj

só ízlés szerint

Zöldséges palacsintatorta elkészítése:

A zöldségeket felaprítjuk és megpároljuk.

Megsütünk 14 db palacsintát.

A szószt a következőképpen készítjük: egy edényben 1 evőkanál lisztet 1 teáskanál vajjal elkeverünk, a tűzhelyre tesszük, és – még mielőtt megbarnulna – feltöltjük tejjel, így egy tejfölszerű krémet kapunk. Megsózzuk, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd jól elkeverjük.

Egy serpenyőt kivajazunk, majd a palacsintákat a következőképpen beletesszük:

2 palacsintát az edény aljába, 3-4 darabot pedig a szélére úgy, hogy a serpenyő tartalmát majd tudjuk megfordítani, és az egész tortát palacsinta borítsa. Egy réteg vegyes zöldségre 2 evőkanál szószt öntünk, majd ráteszünk egy palacsintát, és a folyamatot addig ismételjük, amíg megtelik a serpenyő. Megfordítjuk a szélen lévő palacsintákat, megkenjük vajjal, és a sütőbe tesszük a tortát, amíg megbarnul.

Amikor megsült, kiborítjuk a serpenyőből, és miután lehűlt, felszeleteljük, mint egy tortát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc