Zöldséges palacsintatorta hozzávalók:
1 maréknyi zöldbab
1 maréknyi zöldborsó
néhány brokkoli
1 kis cukkini
2 db burgonya
1 db sárgarépa
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
2 db tojás
2 evőkanál reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
só ízlés szerint
Palacsinta
2 db tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 evőkanál vaj
só ízlés szerint
Zöldséges palacsintatorta elkészítése:
A zöldségeket felaprítjuk és megpároljuk.
Megsütünk 14 db palacsintát.
A szószt a következőképpen készítjük: egy edényben 1 evőkanál lisztet 1 teáskanál vajjal elkeverünk, a tűzhelyre tesszük, és – még mielőtt megbarnulna – feltöltjük tejjel, így egy tejfölszerű krémet kapunk. Megsózzuk, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd jól elkeverjük.
Egy serpenyőt kivajazunk, majd a palacsintákat a következőképpen beletesszük:
2 palacsintát az edény aljába, 3-4 darabot pedig a szélére úgy, hogy a serpenyő tartalmát majd tudjuk megfordítani, és az egész tortát palacsinta borítsa. Egy réteg vegyes zöldségre 2 evőkanál szószt öntünk, majd ráteszünk egy palacsintát, és a folyamatot addig ismételjük, amíg megtelik a serpenyő. Megfordítjuk a szélen lévő palacsintákat, megkenjük vajjal, és a sütőbe tesszük a tortát, amíg megbarnul.
Amikor megsült, kiborítjuk a serpenyőből, és miután lehűlt, felszeleteljük, mint egy tortát.
0 hozzászólás