Zöldséges sertésszűz lepcsánkaköntösben hozzávalók:
Lepcsánka:
50 dkg burgonya
3 tojás
20 dkg liszt
2 cikk fokhagyma
só, bors
Ragu:
30 dkg sertésszűz
10 dkg bacon szalonna
10 dkg répa
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg brokkoli
10 dkg cukkini
só, bors
oregánó
Zöldséges sertésszűz lepcsánkaköntösben elkészítése:
A krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük liszttel és tojással.
Palacsintasütőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tíz darab palacsinta nagyságú, kisujjnyi vastagságú lepcsánka készül belőle.
A raguhoz lesütjük az apróra vágott szalonnát, a karikára vágott hagymát megpirítjuk, s a csikokra vágott szűzpecsenyét puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. A zöldségeket apróra vágjuk, s finom ragut készítünk belőle.
A lepcsánka fél oldalát leterítjük a raguval, a másik oldalát ráhajtjuk, kevés tejföllel meglocsoljuk.
0 hozzászólás