Zöldséges tepsis burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya

450 g mirelit vegyes zöldség

2 fej vöröshagyma

3 evőkanál étolaj

1 csapott evőkanál ételízesitő

3 dl viz

Zöldséges tepsis burgonya elkészítése:

A vöröshagymát és a megtisztított burgonyát fel vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a vöröshagymát.

A burgonyakarikákat laza átfedésben elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk. Rászórjuk az ételízesítőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a vizet.

Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben készítjük, letakarjuk alufóliával. Kb. 200°C-on 50 percet sütjük, negyedóránként átforgatva.

Ha a víz nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a fűszeres lé felhasználható levesalapként.

Ízlés szerint majonézzel vagy hideg mártással is leönthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc