Zöldséges tepsis burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
450 g mirelit vegyes zöldség
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál ételízesitő
3 dl viz
Zöldséges tepsis burgonya elkészítése:
A vöröshagymát és a megtisztított burgonyát fel vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a vöröshagymát.
A burgonyakarikákat laza átfedésben elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk. Rászórjuk az ételízesítőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a vizet.
Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben készítjük, letakarjuk alufóliával. Kb. 200°C-on 50 percet sütjük, negyedóránként átforgatva.
Ha a víz nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a fűszeres lé felhasználható levesalapként.
Ízlés szerint majonézzel vagy hideg mártással is leönthetjük.
0 hozzászólás