Zöldséggel töltött csirkecomb hozzávalók:

8 db csirkecomb

100 g sárgarépa

50 g petrezselyemgyökér

50 g zellergumó

50 g zöldborsó

50 g zöldbab

2 tojás

1 csomag petrezselyemzöld

só, őrölt bors

Zöldséggel töltött csirkecomb elkészítése:

Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen.

A bőr alá nyúlunk, és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fuszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük, és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk.

Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk, és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük.

Köretként salátákat, párolt rizst adhatunk mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc