Zöldséggel töltött paprika hozzávalók:

6 személy részére

400 g paprika

Töltelék

100 g répa

80 g hagyma

50 g póréhagyma

50 g zeller

100 g fehér káposzta

30 g olaj

Szósz

100 g répa

20 g zeller

50 g hagyma

100 g ketchup

30 g olaj

50 g almaecet

200 g húslé

fűszerek

Zöldséggel töltött paprika elkészítése:

A paprikákat megtisztítjuk a csutkától és 5-7 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hagyjuk kihűlni. A többi zöldséget megtisztítjuk, hosszúkásra vagy kockára vágjuk, olajon megpároljuk, hozzátesszük a vékonyra vágott káposztát és rendszeres kevergetés mellett pároljuk.

A paprikákat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd tepsire helyezzük, ráöntjük a szószt és kis lángon 20-30 percig sütőben sütjük.

A szószhoz, a hosszúkásra vágott zöldségeket olajon megpároljuk, hozzátadjuk a ketchupot és 5-7 percig főni hagyjuk.

Ezután felöntjük húslével vagy forró vízzel, hagyjuk egyet forrani, majd hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk még 10-15 percet főni.

Ha kicsit keményebb ételt szeretnél, tegyél rizst is a töltelékbe.

A töltött paprikákat hidegen fogyasztjuk, megszórva az apróra vágott zöld fűszerekkel és belehelyezzük a zöldségszósz közepébe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc