Zöldségszuflé makarónival és sajttal hozzávalók:
7-8 érett paradicsom
500 g gomba
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 padlizsán
150 g makaróni
200 ml tejföl (30%-os)
só, bors
kis olívaolaj
néhány bazsalikom levél
100 g reszelt sajt
Zöldségszuflé makarónival és sajttal elkészítése:
A zöldségeket mosd meg, tisztítsd meg és darabold fel, tetszés szerint. Hevíts fel egy kis olajat egy serpenyőben és add hozzá az apróra vágott hagymát.
Amikor kissé aranyszínű, add hozzá a felvágott padlizsánt, gombát és forgasd (erős tűzön), amíg elpárolog a kiengedett lé.
Ezután add hozzá a paradicsom darabokat és a zöldfűszereket. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Hagyd még 5 percig erős tűzön, néha megkeverve.
A vége felé add hozzá az apróra vágott (lehet reszelt is) fokhagymát, majd a tejfölt. Egy perc múlva vedd le az edényt a tűzhelyről.
Esetleg adhatsz még hozzá zöldfűszereket, chilit, vagy amit akarsz. A tésztát főzd meg sós vízben. Közben melegítsd elő a sütőt 240 fokra. Amikor megfőtt a makaróni, add a szószos zöldségekhez és keverd össze. Szórd rá a reszelt sajtot és tedd a sütőbe.
Tökéletes vegetáriánus egytálétel, de tálalható sült kolbásszal is.
0 hozzászólás