Zöldségtál hozzávalók:

60-70 dkg burgonya

50 dkg brokkoli

30 dkg sárgarépa

2-3 szál póréhagyma

egy kis fej vöröshagyma

4 dkg vaj

1 evőkanálliszt

15 dkg gépsonka

2 dl tejszín

10 dkg tappista

só, bors

cukor

citromlé

Zöldségtál elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A felkarikázott répát sós vízben elkezdjük főzni, később hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit rózsáira szedve, és végül a felkarikázott póréhagymát is.

Ha a zöldségek megpárolódtak, leszűrjük és a főzővizéből 3-4 dl-t félreteszünk.

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároljuk, rátesszük a vékony csíkokra szelt sonkát és átsütjük, liszttel meghintjük, felöntjük a főzőlével.

Hozzáadjuk a tejszínt, és 5 dkg reszelt sajtot is belekeverünk. Sóval, borssal, kevés citromlével cukorral ízesítjük. Kevergetve kihűtjük.

A burgonyát és a zöldségeket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást, meghintjük reszelt sajttal és 200 fokon 25-30 percig sütjük. Ha a zöldséges-sonkás egytálétel megsült, megszórjuk petrezselyemmel.

Ha kicsit hűlt, szeletelhetjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc