Zselés szívek hozzávalók:

1 egy csomag réteslap
100 g porcukor
3 evőkanál fehér zsemlemorzsa
250 g friss tehéntúró
150 g mazsola

vanília eszencia
1 egy üveg fekete (rózsaszín) szőlőbefőtt
1 tekercs alufólia
néhány darab bambusz rúd vagy fogpiszkáló

Zselés szívek elkészítése:

Szakíts le egy darab alufóliát, sodord össze, készíts szív formát belőle, majd szurkáld bele a fogpiszkálókat nem túl távol egymástól.

Szobahőmérsékleten olvaszd ki a réteslapot, majd nyújtsd ki az asztalon.

Az alufóliából készült formák méretében szaggass szíveket belőle. Ezek lesznek a sütemények aljai.

Vágj néhány nem túl vastag csíkot, amiből készítsd el a szívek oldalát.

A tehéntúrót keverd össze a porcukorral, a vanília eszenciával, a vízbe áztatott mazsolával és a zsömlemorzsával.

A vékony tésztacsíkokat fűzd át a fogpiszkálók között, úgy mintha kosarat fonnál.

Az így kapott kosárkákat töltsd meg a túrós krémmel, majd egy evőkanál segítségével, jól nyomkodd meg őket. Díszítsd lecsurgatott szőlőszemekkel (a befőttből) és sütőpapírral kibélelt tepsiben magas fokozaton előmelegített sütőben süsd őket 15-20 percig.

Miután megsültek, hagyd pár percet hűlni őket, majd óvatosan szedd ki a fogpiszkálókat és az alufóliából készült formákat.

Önts bele egy csomag zselét a megmaradt befőttlébe és főzd 1-2 percig lassú tűzön folytonosan kavargatva, amíg megsűrűsödik.

A zselét öntsd a szívekre és várj pár percig, amíg megkocsonyásodik.

A maradék zselét öntsd ki egy lapos tányérra és miután kihűlt szaggass belőle szív formákat. Ezekkel díszítheted a tálcát, amikre a süteményeket teszed.

Miután kihűlt tálalható.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc