Zsenge zöldborsóleves hozzávalók:

80 g vaj

1/4 pohár finomra vágott hagyma

1/4 pohár finomra vágott zeller

1/4 pohár finomra vágott sárgarépa

1/3 pohár liszt

4 pohár szárnyashúslé

115 g kockára vágott főtt sonka

2 pohár zöldborsó

2 pohár tejszín

Zsenge zöldborsóleves elkészítése:

A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd addig pirítjuk rajta a hagymát, a zellert és a sárgarépát, míg megpuhul.

Ezután liszttel szórjuk őket meg és további két percig pirítjuk.

Beleöntjük a húslét, majd beletesszük a sonkát és a zöldborsót és alacsony tüzön 10 percig főzzük tovább.

Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és a levest további 10 percig főzzük alacson lángon.

Forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc