Barackos csirkemell tepsiben hozzávalók:
4 nagy csirkemell filé (kb 1 cm vastagságú)
2 barack és a leve (friss vagy kompót)
fahéj ízlés szerint
só, bors
Barackos csirkemell tepsiben elkészítése:
A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot, fahéjat és baracklevet. Ebben a pácban hagyjuk állni 15-20 percet.
Miután a pácból kivesszük, kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és közepes lángon addig sütjük, míg megpuhul.
Kivesszük a sütőből és minden szeletre teszünk egy fél barackot. Lehet kevesebb barackot is tenni ha a csirkemell filé kisebb. A barack körülbelül a hús felét kell betakarja.
A barackra is szórunk egy kevés fahéjat, majd visszatesszük a sütőbe körülbelul 3-4 percre.
Fel lehet tálalni tepsis vagy hasábburgonyával, burgonya pürével, különféle salátákkal vagy rizzsel.
0 hozzászólás