Sajtos pogácsa hozzávalók:

Tészta

50 deka liszt

20 deka margarin

2 tojás sárgája

1 teáskanál só

1 kanál cukor

1 deci meleg tej

7 deka reszelt sajt

2 deci tejföl

3 deka élesztő

A tetejére

1 tojás sárgája

kömény

reszelt sajt

Sajtos pogácsa elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval és a sajttal elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztát összedolgozom. És egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát. Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.

Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom, a tetejét tojással lekenem és sajttal, köménymaggal megszórom.

200 fokon szép pirosra megsütöm. Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc