Tepsis burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
só, bors
törtpaprika, delikát
reszelt sajt
tej, tejföl – opcionális
Tepsis burgonya elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük.
Mikor már elég jól megfőtt, leöntjük a levét, és sütőpapíros, margarinnal kikent tepsibe öntjük.
Kevés olajjal megkenjük, sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint tehetünk rá törtpaprikát és delikátot is. Aki szereti a tejet és a tejfölt, megkenheti vele a burgonyákat. Ráreszeljük a sajtot.
Betesszük sütni, amíg a sajt meg nem olvad és kicsit meg nem pirul. Mivel a burgonya már előre meg volt főve, nem lesz probléma azzal, hogy mikor van kész, lényegében csak a sajtot kell figyelni.
Nagyon jól illik sült húsokhoz vagy rántott húshoz és különböző salátákhoz.
0 hozzászólás