Nejlon szelet hozzávalók:
Kakaós tésztalap
30 dkg liszt
1 evőkanál zsír
7,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
fél csomag szalakáli
kevés tej
Piskóta
piskóta tészta 6 tojásból
Krém
20 dkg liszt
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 margarin
Nejlon szelet elkészítése:
A lisztet zsírral és margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a kakóport, a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Keményen nyújtható tészta kell legyen. Két lapban kisütjük.
A közepébe 6 tojásból piskótalapot készítünk.
A tölteléknek a lisztet a tejjel és a cukorral összefőzzük, hagyjuk kihűlni és összedolgozzuk a margarinnal.
A tetejére csokimáz kerül.
0 hozzászólás